Vervolg ZKM-zelfonderzoek

Een ZKM-zelfonderzoek is als volgt opgebouwd:

  • Je bespreekt het doel en specifieke ontwikkelvragen, concreet of vaag, in het intakegesprek;
  • In één lange of twee kortere intensieve sessies komen voor jou belangrijke gebeurtenissen en relaties aan de orde, uit je verleden en heden en op toekomstbeelden wordt ingegaan. Deze ervaringen vat je samen in 25-40 kernzinnen;
  • Via een internetverbinding geef je thuis aan de zinnen een gevoelswaardering, in een beveiligd computersysteem. Deze scores worden verwerkt tot inzichtelijke gedrags-en gevoelspatronen;
  • De gescoorde gevoelens worden aan de hand van een rapportage besproken en vergeleken met elkaar. Dit geeft inzicht in je onbewuste patronen. Je ontdekt de ‘rode draad’ in je functioneren, je gevoelens en je omgang met situaties en anderen.
  • Deze inzichten bieden handvatten voor een effectievere en motiverende manier van kijken naar jezelf, je mogelijkheden en je functioneren. Je gaat verantwoordelijkheid nemen voor de verandering.

Validatieperiode: van nieuw inzicht naar verandering

Je gaat in de dagelijkse praktijk werken met de conclusies en inzichten. Dat leidt tot het beter herkennen van situaties, die je anders wilt benaderen of in het verleden vermeed. Ook onderliggende gevoelens worden meer herkend en geaccepteerd. Wat wil je loslaten en wat meer ontwikkelen? Hoe doe je dat en wat helpt daarbij? Hoe kun je dit borgen in de toekomst?

In deze validatieperiode helpen verdiepende sessies bij het verankeren van je nieuwe akties in de praktijk (minimaal drie van 1,5 uur).

Voel je vrij om vrijblijvend contact op te nemen of bel 06 – 41 72 42 04.