Als werkgever heb je belang bij bevlogen, vitale en daadkrachtige medewerkers. Vaak bestaat de wijsheid en professionele kennis binnen de organisatie om medewerkers daarbij te begeleiden.
Toch is het soms effectief om externe begeleiding te betrekken ter versterking van het persoonlijk leiderschap van de medewerkers en rondom thema’s als vitaliteit, bevlogenheid, samenwerking en daadkracht. Zeker als:
- een medewerker al langere tijd meer van hetzelfde doet, dat niet effectief en doelgericht is
- er een vermoeden is dat persoonlijke thema’s een (te grote invloed) hebben op het functioneren van de medewerker
- een medewerker te vaak vage klachten heeft, of korte perioden regelmatig absent is
- de medewerker al langere tijd aan zijn/ haar plafond zit in de functie, verlies van inzet en motivatie dreigt of al gaande is. En men als organisatie denkt dat het de moeite waard dat werknemer zichzelf gaat heroriënteren op talent, drijfveren en nieuwe energie.
Kun je als werkgever bevlogenheid en daadkracht beïnvloeden?
Met de inzet van de Zelfkennismethode (ZKM), in de vorm van een ZKM-zelfonderzoek, heb je de mogelijkheid om op deze onderwerpen positieve wijze invloed uit te oefenen. De methode wordt sinds vele jaren succesvol ingezet bij organisaties.
Uniek aan de ZKM is dat de methode volledig wetenschappelijk is onderbouwd en voortdurend
wordt getoetst op effect. Uit recent onderzoek is weer gebleken dat ZKM nieuwe, vaak verrassende inzichten oplevert en mensen daadwerkelijk aanzet tot verandering en eigen verantwoordelijkheid.
In het huidige tijdsbeeld waarin de maatschappij vraagt om het bevorderen van zelfredzaamheid is de ZKM inmiddels een bewezen instrument.
Waarom kiezen voor het toepassen van ZKM in de organisatie?
De ZKM kent een korte doorlooptijd, na gemiddeld drie maanden begeleiding is duidelijk
waarneembaar dat de zelfredzaamheid van de coachee toeneemt.
Onderzoek bij honderd coachees die één jaar zijn gevolgd toont aan dat werknemers veelal zelf in staat zijn structureel de verandering in werk en/of privéleven te continueren. Zij spreken het vertrouwen uit in de toekomst zelf weer tijdig bij te kunnen sturen.
Meer weten over de ZKM? Kijk hier voor meer details.
Werkwijze
Meestal start ik met een vrijblijvend oriënterend gesprek, digitaal of live, met de medewerker. Dit is eventueel na eerste contact met een vertegenwoordiger van de organisatie. Als er een klik is, is er contact met de werkgever, over gewenste doelen voor het traject. Soms is een driegesprek nodig eerst. Dit wordt op maat verkend.
Ik hecht aan transparantie en helderheid over verwachtingen en afstemming, tussentijds en na afloop van een traject. Afspraken hierover worden vast gelegd.
De privacy van de medewerker wordt tijdens het traject gewaarborgd.
Meer weten over de ZKM, of vrijblijvend kennis maken? Neem hier contact op of bel: 06 – 41 72 42 04.
Meer weten over HOE ik het doe?