Loopbaanbegeleiding

Je zoekt loopbaanbegeleiding voor jezelf of een collega. Omdat je vast loopt, of je wilt echt veranderen nu, je bent toe aan een nieuwe stap (noodgedwongen). Misschien zet de Coronacrisis je aan het denken.

Dit kan de aanleiding zijn voor loopbaanbegeleiding:

  • Kom je voldoende tot je recht als werknemer of zzp-er?
  • Je wilt eindelijk eigen keuzes maken en regie nemen over je loopbaan
  • Je wilt groeien in je rol als leidinggevende of als professional
  • Hoe zorg ik voor meer creativiteit en lichtheid in mijn leven en werk?
  • Hoe kan ik leren van en herstellen na een burn-out of ingrijpende ziekte?
  • Je gaat door een grote verandering met je persoonlijke leven en/ of werk
  • Behoefte aan meer balans tussen werk en privéleven.

Heb je meer persoonlijke dilemma’s of ontwikkelingsvragen?

Jouw proces en concrete doelen

Allereerst verkennen we in een vrijblijvend oriënterend gesprek wat je wens voor begeleiding is. Soms heb je genoeg aan een paar sessies, soms is een intensiever traject nodig. Dat zullen we verkennen. Als jij met mij door wilt en ik zie het ook zitten, formuleer ik een begeleidingsvoorstel met doelen.

Vanaf de start ga je een bewustzijnsproces in. Je ontdekt wat je patronen, denkwijzen en belemmeringen zijn, in relatie tot je gewenste doel. Het kan zijn dat je je vraag gaat onderzoeken in de context van je levensverhaal, waardoor je jezelf beter gaat begrijpen, accepteren en stapsgewijs loslaten wat ineffectief en niet langer nodig is.

Resultaat

Je weet nu beter waar je staat, als werknemer, of zzp-er. Je kunt het helder verwoorden. Je hebt je talenten en drijfveren, voorwaarden voor zingevend werk, helder. Belemmerende gedachten maken plaats voor energiegevende denkwijzen over jezelf. Je maakt van binnenuit keuzes. Als je werkt in een team, ben je meer authentiek zichtbaar en aanspreekbaar. Je blijft constructief in gesprek bij lastigheden, tegenstellingen of conflict.

Als blijkt dat je wilt vertrekken uit de organisatie, is dit in wederzijdse overeenstemming, want je kunt het onderbouwd motiveren.

Werkgever
Is je werkgever betrokken bij een coachingstraject? Dan maken we gezamenlijk afspraken over doelen en terugkoppeling. Een driegesprek kan nodig zijn vantevoren. Een rapportage of aktieplan op het eind van het traject kan dienen als uitgangspunt voor verdere ontwikkelingsgesprekken.
Je privacy wordt gewaarborgd.

Wil je meer weten, of vrijblijvend kennismaken op korte termijn?
Neem contact op, of bel 06 – 41 72 42 04