Stress en burn-out

Heb je teveel stress, voel je je overbelast en doodmoe? Dreig je uit te vallen op je werk, of ben je al in de ziektewet door een burn-out en zoek je hulp bij je re-integratie?

Ik kan je helpen weer meer grip te krijgen op je situatie ter preventie van overspannenheid, een burn-out en bij je herstel na verzuim.

Stressmanagement met de ZKM

Vermoedelijk heb je al langere tijd een stresspatroon van denken en gedrag opgebouwd, roofbouw op jezelf gepleegd en is het lastig voor je grenzen te bewaken.

Staat je hoofd en lichaam nog in de ‘overdrive’ door langdurige stress, slaaptekort, angst of paniek, dan is het nodig om de juiste diagnose te krijgen (van een arts of psycholoog), de symptomen aan te pakken en tot rust te brengen en in een andere fysieke en mentale versnelling, beter gezegd, vertraging, te komen. De stresshormonen moeten terug gebracht worden naar een basisniveau.

Als je toe bent aan een volgende stap, als er meer rust en ontspanning is, dan adviseer ik om met de Zelfkennismethode (ZKM) aan de slag te gaan. Op een gestruktureerde en relatief snelle manier, in 4-6 weken,  doe je doorleefd inzicht op over de oorzaken van je stresspatronen in de context van je levensverhaal en ga je strukturele oplossingen vinden, die bijdragen aan verandering en herstel.
Valkuilen zullen blijven, maar je weet ze sneller te herkennen. Ondersteund door regelmatige coachingsafspraken, ga je een proces van verandering en reflectie in, terwijl je oefent met nieuw effectiever gedrag in de praktijk. Wat je energie, ontspanning en plezier geeft, ga je meer integreren in je werk en/of privéleven. 

Lees ook mijn blog Stress, (bijna) burn-out en de samenhang met ons streven naar perfectie

Werkwijze

In elk traject, zeker bij stress en burn-out gerelateerde vragen, wordt aandacht besteed aan de balans hoofd, hart, lijf. Naast de ZKM werk ik met allerlei oefeningen, op het gebied van ademhalingstraining, mindfulness, zelfcompassie en  harcoherentie. Ook werk ik in een netwerk met hapto – en fysiotherapeuten.

Werkgever

Wanneer jouw werkgever een coachingstraject aanraadt, hebben jij en ik eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen inventariseren we wat je precies nodig hebt. Als je door wilt, neem ik contact op met je werkgever om de doelen van het traject te bepalen. Eventueel vindt  een driegesprek plaats, voor de start, om gezamenlijke doelen te verhelderen. Tijdens het traject wordt je privacy vanzelfsprekend gewaarborgd.

Wil je meer weten, of vrijblijvend kennismaken?
Neem contact op of bel 06 – 41 72 42 04.