Re-integratie

Ben je werknemer, of klant van het UWV:
Je bent uitgevallen van werk: door ziekte, burn-out gerelateerde oorzaak, ontslag, sociaal-emotionele aspecten of een combinatie van life events en werkdruk.

Je zoekt nu een re-integratiebureau waar je je veilig bij voelt, dat een verantwoorde en persoonlijke aanpak heeft voor je re-integratie.
Ik begeleid ook klanten van het UWV, met ‘Werkfit maken’ trajecten, als coach voor een landelijk bureau.

Aanpak

Zelfonderzoek

Om succesvol te kunnen re-integreren ben je er bij gebaat om  pas op de plaats te maken en te onderzoeken wat van invloed is op je huidige situatie en wat je nodig hebt.
Misschien is het nodig stil te staan bij:
  • je gevoelens van bijvoorbeeld boosheid, frustratie, schaamte, angst;
  • als je een dagstructuur mist: hoe kun je een dagstructuur opbouwen, met een balans tussen inspanning en ontspanning?
  • wat zijn energienemers en energiegevers?
  • wat is voor jou zelfzorg? Hoe ga je met grenzen om en ‘nee’ zeggen?
  • bij uitval door psychosociale arbeidsbelasting (PSA): welke persoonlijke kenmerken en belemmerende gedachten over jezelf en je relaties, samenwerking met anderen, speelden een rol bij je uitval?
    Vaste patronen van denken en gedrag leveren vaak een grote bijdrage aan uitval, stress en verzuim. Die hebben bijstelling nodig.
  • je lijf als bron van informatie over hoe je met spanning, angst en stress omgaat.
  • past je huidige/ laatste functie of werkzaamheden nog bij je, of wil je de koers wijzigen?

Werken aan terugkeer of uitstroom
Met de opgedane persoonlijke zelfkennis ben je beter in staat stapsgewijs te re-integreren bij je werkgever of richting de arbeidsmarkt. Eventueel is aanvullende coaching nodig. Dat is mogelijk.

Methoden

De ZKM is een vorm van gefundeerd zelfonderzoek en heel effectief na of bij verzuim. Het helpt te accepteren wat gebeurd is, los te laten wat ineffectief en energieslurpend is, te (her)ontdekken wat  je eigen kracht is en waar mogelijkheden voor revitalisatie liggen.

Naast de ZKM werk ik met: de Voice Dialogue, een manier om je meer ‘dominante’ kanten en minder ontwikkelde kanten te begrijpen en meer balans aan te brengen, mindfulness, oefeningen voor zelfcompassie, ademhalingstraining en wandel- en natuurcoaching. Samen verkennen we in een oriënterend vrijblijvend gesprek wat bij jouw vraag en behoeften past.

Resultaat

Je kent jezelf een stuk beter en je ervaart meer grip op je situatie en je toekomst. Door de opgedane zelfkennis ben je van binnenuit beter in staat te handelen en te kiezen. Je ervaart meer ontspanning en eigenheid. Dit werkt door in je relaties met anderen. Energiegevend gedrag en activiteiten zijn meer geïntegreerd in je leven en werk. Er is meer balans tussen hoofd, hart en lijf.

Bij uitval door psychosociale redenen, burn-out en stressgerelateerd verzuim: valkuilen zullen altijd blijven, maar je bent sneller in staat ze te herkennen en bij te stellen.

Werkgever of UWV

Wanneer jouw werkgever of UWV een coachingstraject aanraadt, hebben wij eerst een vrijblijvend gesprek. Als jij en ik een klik hebben, wordt afgestemd met je werkgever of UWV over het traject en doelen. Concrete afspraken worden dan gemaakt en een voorstel voor begeleiding wordt geschreven.

Tijdens de samenwerking wordt je privacy vanzelfsprekend gewaarborgd.
De duur van een traject wordt in overleg met de werkgever bepaald.

Wil je meer weten, of vrijblijvend kennismaken?
Neem contact op of bel 06 – 41 72 42 04.