Persoonlijke coaching

Loop je in je werk of privéleven tegen aspecten van jezelf aan, die misschien al te lang aandacht vragen? Wordt je ermee geconfronteerd, in een functioneringsgesprek, of bij terugkerende conflicten? Merk je dat je energiepeil daalt? Weet je dat je beter kan dan er nu uit komt? Je doet niet wat je echt wilt doen?

Dan kan persoonlijke coaching helpen om verdiepend te onderzoeken welke gevoelens, innerlijke tegenstellingen en vaste patronen een rol spelen. Door ze onder de loep te nemen, krijg je inzicht in en begrip voor hun functie en betekenis. Je gaat mogelijkheden zien om los te laten wat niet meer werkt en je gaat meer integreren wat effectief is en energie geeft.

Een paar voorbeelden waarbij persoonlijke coaching kan helpen:

  • terugkerende twijfels en onzekerheid over jezelf
  • een kritische stem in jezelf die je steeds afbreekt en tegenhoudt
  • kenmerken als perfectionisme, met hoge normen voor jezelf en anderen
  • een overbelasting van je rationele kant
  • behoefte aan meer assertiviteit en begrenzing
  • het lastig vinden met conflicten om te gaan
  • je natuurlijke neiging goed voor anderen te zorgen, maar wat zijn je eigen behoeften?
  • de wens meer creativiteit of balans in je werk of leven aan te brengen.

Aanpak

Een coachingstraject is een bewustzijnsproces. Daarbij is van groot belang dat jij aan het stuur komt en blijft van jouw proces. Ik stimuleer je verantwoordelijkheid te nemen voor de oplossing en verandering. De gefundeerde methoden waarmee ik werk en de oplossingsgerichte vraagstelling ondersteunen dat proces.

Samen verkennen we in een oriënterend vrijblijvend gesprek, wat bij jouw ontwikkelingsvraag, behoeften en budget past. Ik heb verschillende methoden en invalshoeken om je te ondersteunen bij je vraag.

Regelmatig adviseer ik een ZKM-zelfonderzoek, bij dieper liggende problematiek of hardnekkige thema’s.

Resultaat

Al vrij snel in een coachingstraject ga je in de dagelijkse praktijk aan de slag: reflecteren op je (werk)ervaringen, herkennen van gevoelens, valkuilen, maar ook oefenen met ‘nieuw gedrag’ en eigen oplossingen. Wanneer lukt het om het anders te doen en hoe wordt daarop gereageerd? Wat hielp daarbij? En hoe kun je succeservaringen uitbouwen en integreren?

Na afloop van een coachingstraject ken je jezelf beter en functioneer je persoonlijk en professioneel beter. Je maakt keuzes die passen en hebt meer vertrouwen in je eigen akties.
Als je leiding geeft, zul je merken dat je meer vanuit jezelf en meer ontspannen in contact met je collega’s en team bent. Het komt de kwaliteit van je werk ten goede, je bent in staat in gesprek te blijven bij conflicten en je ervaart meer balans tussen privéleven en werk. Je bent je ook meer bewust van je gevoelens en je impulsen in je lijf.

Werkgever

Raadt jouw werkgever een coachingstraject aan? Dan maak ik met jou en jouw werkgever vooraf heldere afspraken over doelen en terugkoppeling.  Een rapportage of aktieplan op het eind van het traject kan dienen als uitgangspunt voor verdere ontwikkelingsgesprekken. Soms wordt het traject afgesloten met een driegesprek.
Tijdens het traject wordt je privacy gewaarborgd.

Zoek je coaching bij stressmanagement, preventief of bij burn-out? Misschien is dit iets voor jou?

Bezig met een heroriëntatie op je loopbaan? Kijk ook eens naar loopbaanbegeleiding.

Lees hier over De metafoor van de slang, voor een eenvoudige en heldere uitleg over de opbouw van onze identiteit.

Nieuwsgierig geworden of persoonlijke coaching iets voor jou is?
Neem contact op: 06 – 41 72 42 04.