Outplacement

Na afscheid een nieuw perspectief, van werk naar werk

Je baan verliezen, afscheid nemen van collega’s en een onzekere toekomst tegemoet zien. Het is vaak bijzonder ingrijpend en spannend. Of is je vertrek in goed overleg besloten en zie je vooral kansen en mogelijkheden?

Bij Het Open Raam staat de persoonlijke en professionele koersbepaling centraal: je eigenheid in werk, het zoeken naar waar je hart naar uit gaat en hoe je jouw toekomstige loopbaanperspectief verbindt met de realiteit van de vraag op de arbeidsmarkt.

Herken je dit?

 • Je bent vooral geëmotioneerd door je vertrek en (nog) niet gemotiveerd om je op toekomstig werk te richten;
 • Je loopt tegen wat persoonlijke barrières aan, die regelmatig terug komen in werk. Die wil je aandacht geven, voordat je nieuwe stappen gaat zetten;
 • Je hebt afgelopen jaren heel hard gewerkt, veel werkdruk gehad en je streeft naar meer ontspanning en/of een betere balans werk-privéleven;
 • Vaak kwam het werk ‘gewoon’ naar je toe. Je wilt nu meer regie nemen over je volgende stappen in je loopbaan;
 • Je bent in een nieuwe levensfase en daardoor veranderen je wensen met werk;
 • Je weet vooral wat je niét meer wilt met werk;
 • Je hebt veel twijfels en voelt je onzeker over je mogelijkheden op de arbeidsmarkt;
 • Je overweegt een carrièreswitch en wilt uitzoeken wat en hoe precies.

Visie op outplacement

Outplacement biedt de kans iets te vertragen en met aandacht stil te staan bij: wie ben je op dit moment, met welke verlangens en affiniteiten voor de toekomst? Wat zijn gedachten over jezelf die je misschien belemmeren om je hart te volgen? Wat wil je achter je laten en wat meer ruimte geven? Wat zijn uitdagingen voor de toekomst?

Het vraagt enige moed om stil te staan bij wat in je leeft, om onzekerheid te verdragen en niet meteen tot actie over te gaan. Maar het betaalt zich terug. Omdat je na een fase van persoonlijke reflectie met zelfkennis en vertrouwen in jezelf en je ‘product’ doelgericht de arbeidsmarkt kan gaan benaderen.

Ik coach je bij het proces van zelfreflectie en zelfkennis, bij het verdragen van onzekerheid en een ondernemende verkenning en presentatie van jezelf.  Met gebruikmaking van verschillende invalshoeken voor zelfonderzoek, gespreksvoering en gerichte (netwerk)ondersteuning.

Waarom kiezen voor Het Open Raam?

  • Als je een persoonlijk en niet-conventioneel traject wenst;
  • 10 jaar expertise op het gebied van loopbaanheroriëntatie, carrièreswitches, professionele en persoonlijke presentatie;
  • Als tweevoudig ondernemer heb ik een eigen stijl ontwikkeld in persoonlijk ondernemerschap.

Baangarantie kan ik niet leveren, al blijkt dat outplacementtrajecten gemiddeld goede resultaten opleveren.

Wil je meer weten, of vrijblijvend kennismaken?
Neem contact op, of bel 06 – 41 72 42 04