Loopbaan

Je zoekt loopbaanbegeleiding voor jezelf of een collega.

Hierover kan het gaan met loopbaanbegeleiding:

  • Kom je voldoende tot je recht als werknemer of zzp-er?
  • Je wilt groeien in je rol als leidinggevende
  • Hoe verder met werk na een burn-out of ingrijpende ziekte?
  • Iets verandert in je behoeften met werk, maar je kan er de vinger nog niet op leggen;
  • Doorgroeien, specialiseren, of een leidinggevende functie?
  • Wie ben je in essentie en hoe vertaalt zich dat in werk?
  • Een nieuwe levensfase met nieuwe wensen
  • Behoefte aan meer balans tussen werk en privéleven.

Heb je meer persoonlijke ontwikkelingsvragen?

Dialoog en reflectie

Allereerst verkennen we in een vrijblijvend oriënterend gesprek wat de kern van je behoefte voor begeleiding is en wat daarbij past. Soms heb je genoeg aan een paar gesprekken, soms heeft je vraag een intensiever traject nodig.

Vanaf de start ga je een onderzoeksproces met jezelf in. In dialoog geven we aandacht aan wat relevant is en in je leeft, ten aanzien van de gewenste toekomst.
“Wie ben ik in de kern?  Hoe verhoudt zich dat tot wat ik doe, in mijn werk? Doe ik waar ik echt blij van word? Of doe ik wat van me verwacht wordt? Waar en hoe belemmer ik mezelf, in contact met anderen, in denken, in gedrag?’ Patronen en automatismen worden zichtbaar.

Door de dialoog en met tussentijdse (reflectie)opdrachten voor thuis en het werk, ga je een innerlijke dialoog met jezelf aan.

Resultaat

Je ontdekt hoe je dichter bij jezelf kan komen. Ook ontdek je hoe je invloed kunt uitoefenen op je gewenste situatie. Je gedachten over jezelf en je wensen worden verruimd. Als je leiding geeft, communiceer je meer ontspannen, duidelijker en met visie met je team. Door die verruiming in jezelf, ga je met een andere bril naar jezelf, je talent en contact met anderen, kijken. Wat eerst onmogelijk of veraf leek, wordt meer mogelijk en dichterbij. Organisch ontvouwt zich een nieuw perspectief en zet je met vertrouwen koers.

Dit proces heeft een positieve doorwerking op je persoonlijke leven.

Werkgever

Is jouw werkgever betrokken bij een coachingstraject? Dan maken we gezamenlijk heldere afspraken over doelen en terugkoppeling. Een rapportage of aktieplan op het eind van het traject kan dienen als uitgangspunt voor verdere ontwikkelingsgesprekken, maar is niet altijd noodzakelijk.
Je privacy wordt gewaarborgd.

Wil je meer weten, of vrijblijvend kennismaken op korte termijn?
Neem contact op, of bel 06 – 41 72 42 04